Ana MIHAI  a fost atestată ca “balerin-dansator” de către Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” București, unde a studiat dans clasic, dans contemporan, dans popular românesc și de caracter, este licențiată în Artele Spectacolului (Coregrafie) de către Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale” Bucuresti, profesor coordonator Lect.Univ.Dr. Elena Zamfirescu și absolventă a Nivelului I  Psiho-Pedagogic, Centrul de Pregătire Pedagogică și Didactică, UNATC Bucuresti.

În portofoliul profesional al Anei se înscriu ateliere și workshop-uri intensive de dans clasic, neoclasic și contemporan conduse de renumiți coregrafi precum Manuel Pelmuș, Gigi Căciuleanu, Monica Uță, Irek Mukhamedov, Beth Soll, Marcello Algeri (tehnică Laban), Márta Ladjánszki (tehnică Horton), Eva Sanchez Martz, Valentina de Piante Niculae (tehnică Feldenkrais), Natascia Cucunato, Salvo Mastroeni, Dominico Dell’Anno.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Coregrafie, a obținut următoarele premii: Diplomă de Excelență – Etapa Națională suținută la Timișoara în aprilie 2017, Locul I – Dans Contemporan, Etapa Națională susținută la Timișoara în aprilie 2017, Locul I – Dans Contemporan, Etapa Națională susținută la București în aprilie 2016.

Ca interpret și performer, a colaborat cu renumite instituții și centre culturale precum Opera Națională București, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Teatrul ”Stela Popescu”, Contemporary Creative Dreamers, Asociația ”Nevoia Pentru Educație”.

A interpretat roluri în spectacole precum “Frumoasa și Bestia”, ”La Fille Mal Gardee”, ”Luna”, ”Harap Alb”, ”Seherezada”, ”Aladin”, ”Tribute to Iris Barbura”, ”Reenacting Lizica Codreanu”, „Reenacting Vera Proca Ciortea„, ”Nihil Sine Deo”, ”Micul Prinț, ”Revolta„, „When Darkness Becomes Light”, „Corsarul”, ”Hansel și Gretel”.

În calitate de coregraf, Ana a participat la proiectul Serile Tinerilor Coregrafi Români 2019 cu lucrarea „A lack of insight” și a fost trainer la prima si a doua ediție a Creative PlayGround Intensive 2019 si 2020 – program de dezvoltare în dans contemporan.

La TMA ați remarcat-o, cu siguranță, în rolul Buflonului chefliu din baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora, al bețivului din baletul “Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, dar și în musicalurile “Păcală și Tândală” , adaptare după celebrele snoave românești ori “Înșir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu.

Alături de Ansamblul de Balet al TMA, Ana a obținut numeroase distincții, în urma participării la importante concursuri și festivaluri internaționale. Printre ele: Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online, SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online.

Trivia: Când dansul devine un mod de viață și nu mai e doar o pasiune, iți doresti să dăruiesti din experiența ta. Ana și-a descoperit recent și vocația de pedagog, ocupându-se îndeaproape de pregătirea individuală în tehnica dansului contemporan și a baletului clasic a două eleve care studiază pentru a deveni balerine profesioniste. Premiile pe care una dintre ele le-a obținut deja la concursuri internaționale o motivează pe artista noastră să urmeze și această carieră in viitor.