Ana MIHAI este în prezent studentă în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale”, Departamentul de Coregrafie, Ciclul I, Anul III, având ca profesor coordonator pe Lect. Univ.Dr. Elena Zamfirescu, urmând în paralel și cursurile Centrului de Pregătire Pedagogică și Didactică din cadrul aceleiași universități,  Nivelul I, Anul III.

A absolvit cursurile Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din București, unde a studiat dans clasic, dans contemporan, dans popular românesc și de caracter.

Ca interpret și performer, a colaborat cu renumite instituții și centre culturale precum Opera Națională București, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Teatrul ”Stela Popescu”, Contemporary Creative Dreamers, Asociația ”Nevoia Pentru Educație”.

A interpretat în spectacole precum ”La fille mal gardee”, ”Luna”, ”Harap Alb”, ”Seherezada”, ”Aladin”, ”Tribute to Iris Barbura”, ”Reenacting Lizica Codreanu”, „Reenacting Vera Proca Ciortea„, ”Nihil Sine Deo”, ”Micul Prinț, ”Revolta„, „When Darkness Becomes Light„, „Corsarul”, ”Hansel și Gretel”.

A participat, în calitate de interpret/performer, la festivaluri conscrate precum Rümanian Fest Nürenberg, ID Fest, 11+1, Bucharest Frige, FITIC.

A participat, în calitate de trainer, la prima ediție Creative PlayGround Intensive – 2019, program de dezvoltare în dans contemporan.

În calitate de coregraf, a participat în proiectul Serile Tinerilor Coregrafi Români 2019 cu lucrarea „A lack of insight”.

În protofoliul ei profesional se mai înscriu ateliere și workshop-uri intensive de dans clasic, neoclasic și contemporan conduse de renumiți coregrafi precum Manuel Pelmuș, Gigi Căciuleanu, Monica Uță, Irek Mukhamedov, Beth Soll, Marcello Algeri (tehnică Laban), Márta Ladjánszki (tehnică Horton), Eva Sanchez Martz, Valentina de Piante Niculae (tehnică Feldenkrais), Natascia Cucunato, Salvo Mastroeni, Dominico Dell’Anno.

În cadrul Olimpiadei Naționale de Coregrafie a obținut următoarele premii:

Diplomă de Excelență – Etapa Națională suținută la Timișoara în aprilie 2017,

Locul I – Dans Contemporan, Etapa Națională susținută la Timișoara în aprilie 2017,

Locul I – Dans Contemporan, Etapa Națională susținută la București în aprilie 2016.

Trivia: Când dansul devine un mod de viață și nu mai e doar o pasiune, iți doresti să dăruiesti din experiența ta. Ana și-a descoperit recent și vocația de pedagog, ocupându-se îndeaproape de pregătirea individuală în tehnica dansului contemporan și a baletului clasic a două eleve care studiază pentru a deveni balerine profesioniste. Premiile pe care una dintre ele le-a obținut deja la concursuri internaționale o motivează pe artista noastră să urmeze și această carieră in viitor.