Andreea Diana BLIDARIU

Soprana Andreea Diana BLIDARIU este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, secția Canto clasic, unde obține diploma de licență în anul 2016, iar în 2018 diploma de Master.

Între anii 2018-2019, își continuă studiile la Academia Operei de Stat din Viena. S-a perfecționat la cursuri de măiestrie susținute de artiști precum sopranele Mariana Nicolesco, Leontina Vaduva, Eleonora Enăchescu, Marina Krilovici, mezzosopranele Bruna Baglioni, Aura Twarowska, tenorii Teodor Ilincai, Vasile Moldoveanu.

Voce cu o amprentă unică, Andreea este o prezență constantă pe scenele teatrelor și a mai multor filarmonici: Opera Națională din București, Opera Română din Craiova (unde debutează încă din anul III de facultate cu opera „Elixirul Dragostei”, în regia lui Andras Kurthy-Ungaria), Teatrul Național de Operă și Operetă ,,Nae Leonard” din Galați, Filarmonicile din Sibiu, Arad și Craiova, dar și Filarmonica din Argostola, Grecia.

Andreea a strălucit în rolurile principale: Saffi din opereta „Voievodul Tiganilor”, de Johann Strauss-fiul,  Mimi din opera „Boema” de Giacomo Puccini, Silvia din opereta „Silvia, Printesa Ceardasului” de Emmerich Kalman, Contesa Maritza din opereta „Contesa Maritza” de Emmerich Kalman, Gabriela din opereta „Sânge Vienez”, de Johann Strauss - fiul.

O serie de concerte și evenimente muzicale de succes au prezentat-o în distribuții naționale și internaționale la Balul Operei Regal Vienez, alături de soprana Elena Moșuc, Concerte de arii si lieduri la Ateneul Român, Carmina Burana” de Carl Orff, cu Filarmonica Craiova, Concertul vocal-simfonic ”Requiem” cu Gabriel Faure, dirijor Konrad Von Abel, la Radiodifuziunea Română- studioul Mihail Jora, Concertul de Gală la Filarmonica de Stat Sibiu, dirijor Orazio Baronello-Italia, Concertul la Ateneul Român cu Maestrul Vasile Moldoveanu, Concertul de Gală la Filarmonica de Stat Arad, dirijor Roberto Salvalaio – Italia, Concertul din deschiderea Festivalului „Chei” - dirijor Giulio Prandi, Italia, Concertul la Filarmonica Argostoli- Grecia, cu soprana Marina Krilovici.

În perioada 2005-2017, a fost solista corului „Symbol”, dirijori Jean Lupu și Luminița Guțanu, cu care a avut numeroase turnee în Belgia, Elveția, Spania, Italia, Macedonia, Lituania, Grecia, Bulgaria, a susținut spectacole și turnee în țară și străinătate (Germania, Austria, Bulgaria, India), ca solistă a Teatrului „Stela Popescu” și a Teatrului Muzical Ambasadorii.

Trivia: Andreea se pregătește pentru scenă de la vârsta de 4 ani, când a început să urmeze cursuri de balet, teatru și muzică. A studiat pian și chitară la Colegiul de Arte Dinu Lipatti” din București. Pe lângă muzică, îi place foarte mult să citească, să călătorească și să facă sport.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *