#EDUTAINMENT

#Edutainment
Declarațiile ministrului culturii cu privire la activitatea instituțiilor de cultură la nivel national, in contextul provocator al pandemiei.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Monica Andreea Cosma, balerină a Teatrului Muzical Ambasadorii, ne exemplifică astăzi mișcări mai complexe de balet, pentru un corp armonios. Știți care este ultima poză în balet? Descoperiți la finalul următorului material.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Cu toții am auzit cântecul “Fluturaș, nu mai ai aripioare”, dar știați că a fost compus de W. A. Mozart și face parte din opera “Nunta lui Figaro”? Să-l ascultăm în varianta originală, interpretat de solistul Sergiu Neamțu.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
“Poveste din cartierul de vest”, compusă de Leonard Bernstein, este unul dintre cele mai cunoscute musicaluri din lume, o adaptare a temei din tragedia “Romeo și Julieta” transpusă în zilele noastre. Aflăm detalii de la mezzosoprana Camelia Cuzub, care ne și interpretează una dintre piesele acestui muzical. Să ne familiarizăm cu personajele.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Andrei Racu și Andreea Blidariu, artiști ai Teatrului Muzical Ambasadorii, au creat un material special pentru voi, alcătuit din trei lucrări de muzică de inspirație folclorică compuse de Tiberiu Brediceanu. Se spune că un popor nu poate privi spre viitor dacă nu își cunoaște rădăcinile și tradițiile. Să ascultăm!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Am aflat multe informații interesante despre diverse stiluri de dans, dar despre dansul tradițional românesc câte cunoaștem? Balerinul Octavian Iuga ne arată câteva mișcări de bază din dansul folcloric. Să înceapă jocul!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Știați că stilul de dans hip-hop s-a născut în Bronx, New York City? Știați că a devenit popular abia pe la mijlocul anilor ’80? Balerinul Daniel Goliță ne exemplifică mai jos câteva mișcări de hip-hop pe care vā invitā sā le încercați.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Balerina Teatrului Muzical Ambasadorii Alis Gheorghe ne prezintă în următorul material pozițiile elementare în baletul clasic. Executate corect, cu atenție și în mod regulat, ele ajută corpul să se dezvolte armonios și tonifică mușchii. Privește, învață, repetă!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Voi ați auzit de “Drumul care nu ducea nicăieri”? Încă nu?! Ne va citi povestea scrisă de Gianni Rodari, din cartea “Povești la telefon”, actrița Natalia Dragomir. Să ascultăm până la final și să aflăm de ce a fost construit acest drum !
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Camelia Cuzub, solista Teatrului Muzical Ambasadorii, continuă serialul de “edutainment” despre vocile masculine in muzică. De această dată despre vocea de bariton. Dacă ar fi să cânți, te-ai gândit în ce categorie s-ar încadra vocea ta?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Gospelul este un stil de muzică bisericească, însă caracterul său ritmat și înălțător îl face ușor de integrat în reprezentații artistice diverse, de la concerte de muzică clasică la musicaluri.
Jennifer Dumitrașcu a ales să interpreteze astăzi piesa “Oh, happy day!”, din cunoscutul “Sister Act”. Tuturor, o zi minunată!

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Astăzi suntem dinamici, energici și ne pregătim de “follow me”. Ne luăm repede pantofii de dans și intrăm în stare pentru că Alex Mălăeru, balerin al Teatrului Muzical Ambasadorii, a și dat drumul la muzică. Ținem pasul?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ayona, solistă a Teatrului Muzical Ambasadorii, continuă serialul despre genurile muzicale. Călătorim astăzi în SUA însoțiți de această muzică sensibilă numită RnB. Care este melodia ta preferată din acest stil muzical?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Dacă ați urmărit până acum pagina Teatrului Muzical Ambasadorii, înseamnă că sunteți la curent cu materialele pregătite de mezzosoprana Camelia Cuzub despre vocile feminine în operă. Următorul film vă va explica mai multe despre vocile masculine în muzica clasică. Credeți că puteți recunoaște în ce categorie se încadrează o voce după ce ascultați o arie? Să încercăm acest joc!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Cea mai cunoscută și mai cântată melodie de musical – “Somewhere over the rainbow”, este astăzi interpretată de Jennifer Dumitrașcu, solistă a Teatrului Muzical Ambasadorii. Piesa invită la un moment de visare și transmite un mesaj simplu, dar tare frumos: visele pot deveni realitate. Trebuie doar să crezi.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Se spune că muzica este hrana sufletului, dar când muzica și dansul se întâlnesc, actul artistic este complet. Solistul Silviu Mihăilă și balerina Ana Mihai au propus pentru astăzi un material pe care sperăm să-l urmăriți cu plăcere.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Oare ce a mai făcut Giovannino? Vi-l amintiți? Personajul din cartea „Povești la telefon”, de Gianni Rodari. Astăzi, actrița Natalia Dragomir ne citește povestirea „Să atingem nasul regelui”. Să vedem dacă Giovannino a reușit ce și-a propus.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Continuăm să învățăm și să înțelegem mai bine curentele muzicale. În acest sens, Andrei Racu, instrumentist al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, a propus un material prin care să vă familiarizeze cu două piese muzicale, două lieduri, și anume “Așa grăit-a Zarathustra” și, împreună cu mezzosoprana Camelia Cuzub, “Ziua tuturor sufletelor”. Audiție plăcută!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Poveștile fac parte din orizontul de visare și imaginație al copiilor, chiar și al adulților. Vom călători împreună cu actrița Natalia Dragomir în “Țara fără vârfuri”, alături de Giovannino, personajul principal al povestirii scrise de Gianni Rodari. Desigur, există și o morală prezentată delicat. Dacă așa ar sta lucrurile, poate că am fi cu toții mai atenți înainte să depășim puțin demarcația regulilor, nu-i așa?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Astăzi, Bogdan Șerban, solist vocal al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, ne poartă într-o călătorie scurtă prin America anilor ’50-’60 cântând piesa “Fly me to the moon”, cunoscută în întreaga lume în interpretarea lui Frank Sinatra. O melodie sensibilă și optimistă, care se regăsește pe coloana sonoră a multor filme de-a lungul anilor. Simplu, clasic și emoționant. Cântați și voi?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Astăzi, Andreea Blidariu, solistă a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, vorbește despre folclor și compoziția românească “La seceriș”. Știați că această lucrare a fost prima oară prezentată la Sibiu și descrie în mod autentic viața satului de la noi? Interesant, nu?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pentru astăzi, Camelia Cuzub, solistă a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, a continuat prezentările despre vocile feminine în operă. Rămâi până la final ca să vezi ce joc ți-a pregătit. Învățăm jucându-ne. Interesant, nu?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Dacă până acum ai putut urmări diverse materiale despre balet, astăzi ai ocazia să îți lărgești cunoștințele cu informații despre încă un element: rotirea sau pirueta soutenu. Balerina Carmen Margărit prezintă următorul material informativ, creat special pentru tine. Ți-ai luat deja flexibilii?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Continuăm astăzi călătoria muzicală începută cu ceva timp în urmă alături de pianistul Andrei Racu și ne oprim la Verism – curent apărut la finalul Romantismului. Vorbim despre operă ca gen de artă sincretică, în care muzica vocală, orchestrală, mișcarea , gestul, mimica, dansul, decorurile, costumele și alte elemente specifice spectacolului scenic se îmbină armonios și ascultăm una dintre cele mai frumoase arii din istoria muzicii – “O mio babbino caro”, aria Laurettei din opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, în interpretarea sensibilă a sopranei Andreea Blidariu, acompaniată la pian de Andrei.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Cu o zi în urmă, am discutat despre piruete iar Monica, balerina noastră, le-a arătat fetelor în ce mod se pot executa acestea cu eleganță și rafinament. Însă și băieții își pot găsi propriul stil în efectuarea acestor figuri de dans, iar coregraful TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, Alex Mălăeru, ne arată astăzi, pas cu pas, cum se coordonează corect mișcările în acest scop.
Un model recunoscut îl reprezintă balerinul legendă Mikhail Baryshnikov, foarte apreciat în SUA după plecarea din Teatrul Balshoi, în special datorită piruetelor sale spectaculoase și foarte precise. Să trecem la fapte!

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Piruetele sunt elemente importante atunci când vorbim despre balet. Cu toții avem în minte imaginea balerinelor fragile care se învârt pe ax într-un echilibru perfect. Dar câți știm care sunt pașii premergători pentru a executa un astfel de exercițiu? Monica Andreea Cosma, balerină a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII , ni-i explică astăzi. Știai că piruetele sunt de mai multe feluri? Aflăm asta din următorul material. Ai curaj să încerci și tu?

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Chiar dacă nu putem încă merge fizic unde ne-am dori, prin intermediul muzicii și al imaginației putem călători oriunde. Ayona, solistă a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, ne prezintă o “excursie” folclorică muzicală în SUA, Grecia și Rusia. Știți care este instrumentul folcloric grecesc cel mai folosit? Aflați în următorul material. Cântăm împreună ?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Se spune că dansul este una dintre cele mai complexe forme de exprimare artistică. Astăzi, Doru Farmazon, balerin al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, propune pentru voi câteva elemente de hip hop, mai exact toprock. Acest tip de dans antrenează destul de mult picioarele și necesită din partea celui care îl practică flexibilitate, coordonare și, nu în ultimul rând, ritm. Cu puțină implicare și exercițiu zilnic, îți poți forma, în timp, un stil aparte. Tu ce fel de b-boy sau b-girl ești?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pentru următorul material, Sergiu Neamțu, solist al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, a înregistrat celebra melodie “I Got Plenty o’ Nuttin’ “compusă de George Gershwin in anul 1934. Personajul care interpretează această piesă muzicală în opera “Porgy and Bess” este optimistul care găsește bucurie în lucrurile mărunte, pe care le trăiește zi de zi . O piesă oricând binevenită !
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Săptămâna bună se cunoaște din prima zi. Silvia Ionașcu, artist al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, propune, de această dată, o coregrafie care să aducă un plus de energie și bună dispoziție celor care o vor învăța. Așa că rămânem in haine lejere și căutăm un spațiu unde să ne putem desfășura în voie, pentru că în 3, 2, 1 … începe!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ce facem astăzi? Să ne energizăm cu exercițiile de coordonare și mișcare pe care le propune Octavian Iuga, balerinul Teatrului Muzical Ambasadorii. Ziua bună începe cu mișcare!
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Știai că genul muzical de operă bufă sau operă comică s-a dezvoltat două secole mai târziu decât opera în sensul clasic? Opera comică include o acțiune usoară, cu sfârșit comic și replici vorbite între personaje. Opera “Don Pasquale” a lui Donizetti se încadrează întocmai și are o acțiune încărcată de comic de situație, de limbaj și de personaje ușor caricaturizate. Andreea Blidariu, solistă a Teatrului Muzical Ambasadorii, exemplifică în următorul material o arie din opera “Don Pasquale”.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Constantin Chița, balerin la Teatrul Muzical Ambasadorii, propune pentru astăzi o coregrafie care sa îi energizeze pe cei mici și să îi amuze. “Dansul rațuștelor” ne amintește de aniversări și de întâlnirile din parc cu alți copii. Ne putem imagina că dansăm împreună în spatele ecranelor, ca la o mare petrecere. Să înceapă distracția!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Muzica este singurul limbaj universal și, cu sigurantă, toți am încercat, cel puțin o data, să fredonăm, dacă nu chiar să cântăm. Camelia Cuzub, solistă a Teatrului Muzical Ambasadorii, vorbește în următoarea prez entare despre vocile feminine din muzica clasică și despre tipurile în care se împart. Le cunoști deja?
#STAIÎNCASA
#Edutainment
George Balanchine spunea că “dansatorii sunt instrumente, un fel de pian la care interpretează coregraful”. Pentru a ne acorda cât mai bine corpul, Claudia Iagăr, balerină a Teatrului Muzical Ambasadorii, continuă seria de exerciții de balet pe care le puteți face acasă. Reverence!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Dacă ritmul muzicii vă energizează în orice context, veți găsi cu siguranță interesantă urmatoarea prezentare a lui Daniel Goliță, balerin al Teatrului Muzical Ambasadorii. Cha-cha este un dans cu origini cubaneze, dezvoltat din stilurile de dans mambo si rumba. Prin practicarea lui se dezvoltă foarte mult musculatura, elasticitatea articulațiilor, mobilitatea, dar și echilibrul. Încercăm?
#STAIÎNCASĂ

#Edutainment
“Țara surâsului” este o operetă romantică și puțin tristă despre o poveste de dragoste imposibilă dintre doi tineri din lumi diferite. Și totuși, prințul Sou-Chong găsește mereu o modalitate să zâmbească, așa cum descrie melodia interpretată de solistul Teatrului Muzical Ambasadorii, Ene Octavian Bătutu. Să zâmbim și noi!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Arta, sub toate aspectele ei, influențează foarte mult educația și pasiunile copiilor. Știm că baletul poate deveni emblematic și fascinant pentru cei mici. Dacă urmezi sau intenționezi să iei cursuri de dans, cu sigurantă te va interesa materialul pregătit de balerina Teatrului Muzical Ambasadorii, Alis Gheorghe, despre încălțămintea pentru antrenamente.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Facem astăzi, alături de SILVIU, o scurtă incursiune în istoria culturii muzicale și cercetăm începuturile limbajului muzical. Vom afla, printre altele, cum Pitagora, cunoscut pentru teorema ce îi poartă numele, a fost primul om care a legat muzica de matematică.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
CARMEN începe orice oră de studiu cu exerciții de încălzire la sol. Corpul ei capătă astfel flexibilitate, se întăresc articulațiile, se dezvoltă musculatura si poate exersa mișcări ce țin de echilibru și control.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Știm cu toții că vocea reprezintă sunetul perceptibil produs de trecerea aerului eliminat din plămâni prin cavitatea laringiană. Când vorbim despre cântat, vocea devine un instrument muzical. CAMELIA ne prezintă astăzi “Vocea umană pe înțelesul tuturor”.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
ANDREEA a ales astăzi să ne vorbească despre operetă, sora mai mică a operei, genul muzical ce reunește comedia, cântecul și dansul.
Spre exemplificare, artista ne încântă cu un fragment din Ceardașul Silviei, din opereta omonimă compusă de Emmerich Kálmán, cea mai de succes și mai des jucată piesă pe scenele teatrelor de profil din întreaga lume.

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Exercițiile de improvizație permit artiștilor să fie intuitivi în dans, să dea sens mișcărilor şi să fie naturali în comunicarea corporală a emoțiilor şi sentimentelor. ANA și-a pus astăzi imaginația la încercare și iată ce a reușit!
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Fiecare mișcare de balet începe și se termină într-una dintre pozițiile de bază pe care le recapitulăm astăzi alături de CLAUDIA. Învățăm apoi două exerciții noi, le combinăm și iată cum reușim să dansăm!
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Dacă în lecțiile anterioare ANDREI ne-a vorbit despre Bach și Mozart, facând referire la Preclasicism și Clasicism în muzică, astăzi ne povestește despre Romantism și ne propune câteva piese reprezentative pentru acest curent cultural.
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Întâlnite în mai toate genurile muzicale, melismele reprezintă ornamente muzicale menite să dea culoare melodiilor. Explicate si exemplificate de Ayona, nu mai par atât de complicate, nu-i așa?
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Pătrundem astăzi, împreună cu NATALIA, în lumea plină de înțelepciune a fabulelor. Ascultăm „Gheata și şoşonul” de George Ranetti și învățăm să avem grijă de aproapele nostru și să nu râdem de ceilalți.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ne continuăm astăzi incursiunea în lumea muzicii alături de ANDREI. Recapitulăm gama, dar o cântăm pe mai multe octave, învățăm despre arpegii și acorduri, schițăm portretul compozitorului Johann Sebastian Bach și ne delectăm cu faimosul său “Menuet”
#STAIÎNCASA

#Edutainment
”Să cauți strictul necesar și numai strictul necesar,
Mai uită de probleme și dispar” – nimic mai potrivit decât îndemnul lui BOGDAN, mai ales în această perioadă.

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ingenioasă cum o știm, CAMELIA a născocit un joculet menit să vă ajute să rețineți mai ușor notele muzicale. Dacă reușiți, treceți la pasul următor, ca în orice joc : învățați un cântec nou.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Exersăm astăzi cu ANA câteva exerciții pentru îmbunătățirea echilibrului, exerciții simple, dar adesea recomandate de către antrenori celor care practică anumite sporturi, cum ar fi tenis, schi, dans, gimnastică.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Artiștii nostri – baritonul SILVIU MIHĂILĂ și bas-baritonul SERGIU NEAMȚU vă propun astăzi o întâlnire cu una dintre cele mai remarcabile creaţii ale compozitorului Gaetano Donizetti – opera “Don Pasquale”.
Iată mesajul lor:
“Dragi copii, urmează să ascultați cel mai dibace complot – realizat de bătrânul avar don Pasquale și ghidușul doctor Malatesta – împotriva actriței Norina. Aceasta vrea să se întâlnească pe ascuns, seara, în grădină, cu amorezul Ernesto, deși ea este măritată cu don Pasquale. Totuși, bătrânul si doctorul sunt cu un pas înaintea Norinei și, ascunzându-se printre tufișuri, o vor surprinde în mijlocul faptei. Ei, ca să vezi, până la urmă farsa farselor e realizată totuși de Malatesta și Norina, care încearcă să scape de sub autoritatea arțăgosului don Pasquale. Complicată poveste, așa-i copii? Ce să-i facem, compozitorului Gaetano Donizetti, căruia i-au placut poveștile mai încâlcite și pline de intrigi? Să rămânem mai bine în prezența muzicii! Audiție plăcută, dragi copii!”

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Cântatul presupune o folosire specializată a mai multor seturi de mușchi: de la mușchii sistemului respirator, la mușchii feței. La fel ca într-o activitate sportivă, e nevoie de o minimă pregătire a acestor mușchi pentru antrenarea vocii. AYONA ne propune o vocaliză amuzantă, care ne învață cum să cântăm corect arpegiul, dar și cum să ne protejăm sănătatea în această perioadă.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pianul este, poate, cel mai indicat instrument pentru a-i ajuta pe cei mici să înceapă incursiunea în fantastica lume a muzicii. Pianistul ANDREI RACU continuă astăzi lecțiile de acasă și ne prezintă, alături de un invitat surpriză, detalii interesante despre postura corectă la pian, partitură și primele acorduri.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pauza de joacă și mișcare este coordonată astăzi de balerinul CONSTANTIN CHIȚA. Încercăm împreună?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ramânem împreună.  🙂
În așteptarea premierei spectacolului “Frumoasa și Bestia”, soliștii nostri AYONA IORDANESCU ANDRINOIU și BOGDAN SERBAN vă invită să păşiţi, pentru câteva momente, in lumea uneia dintre cele mai frumoase povești spuse vreodată.dintre cele mai frumoase povesti spuse vreodata.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pauza de joacă și mișcare este coordonată astăzi de balerinul CONSTANTIN CHIȚA. Încercăm împreună?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Clape albe, clape negre … Cel mai iubit instrument muzical nu mai are secrete pentru pianistul ANDREI RACU. De astăzi, vă invităm și pe voi, dragii noștri, să învățați cum să vă acompaniați cîntecelele.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Actrița NATALIA DRAGOMIR vă propune astăzi o altfel de “Oră de dictare”.
#STAIÎNCASA