Mezzosoprana Camelia CUZUB a urmat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, având-o ca mentor pe Lect. Univ. Dr. Heliana Drăgușin, s-a perfecționat urmând cursuri de măiestrie vocală susținute de soprana Leontina Văduva, mezzo-soprana Viorica Cortez, Canto Vocal Program București, Canto Vocal Program Zagreb, soprana Nelly Miricioiu și a fost selectată pentru a reprezenta Universitatea Națională de Muzică în cadrul programului „Erasmus+” la Royal Academy of Art Haga și la Conservatorio di Musica „Arrigo Pedrollo”, Vicenza.

În anul 2021 a susținut o audiție pentru Accademia Rossiniană “Alberto Zedda” din Pesaro, Italia. A participat la un concert cu orchestra “Ionel Perlea” sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone. A fost invitată în calitate de solist la festivalul “European Music Open” alături de Corul și Filarmonica de Stat  din Oradea și de dirijorul Radu Popa.

Camelia este deținătoarea a  numeroase premii obținute la competiții importante:  Concursul Internațional„Sigismund Toduță”-  Premiul I, Concursul Național „Drumul spre Celebritate” Premiul III, etc.

În calitate de artist TMA, a participat la numeroase competiții internaționale și este câștigătoarea GOLDEN DIPLOMA, Laureate 1st degree la Competiția Internațională GOLDEN VOICE online, a Premiului “Symbol, Tradition and Inspiration” la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.  Acestora li se adaugă premii câștigate în calitate de membru al Ansamblului TMA la XV SOMMERFEST FESTIVAL Nurnberg, Germania ori WORLD CUP OF FOLKLORE– Veliko Tarnovo, Bulgaria.

Pe scena TMA, ați remarcat-o, cu siguranță, pe talentata noastră artistă în rolul Bertei din spectacolul “Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini , al Fiicei Mijlocii a Împăratului și al Mamei Zmeului din  musicalul “Înșir’te Mărgărite ”, adaptare după Victor Eftimiu,  al Ghicitoarei din baletul ‘La Piață”, adaptare după Mihail Jora ori al Miresei și Soției Sultanului din musicalul “Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești.

Trivia: Cu toate că viața ei este dedicată carierei artistice, Camelia iubește călătoriile, cititul și dansul. În plus, este pasionată de tot ceea ce înseamnă artă, de poezie, de pictură și de design vestimentar.