Claudia IAGĂR a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în anul 2012, obținând atestatul de balerin – dansator profesionist.

De-a lungul timpului, s-a perfecționat urmând stagii de pregătire pentru dans clasic și contemporan susținute de importanți coregrafi internaționali, precum Massimo Gerardi.

În timpul liceului, a colaborat cu instituții prestigioase precum Opera Națională București, A fost angajata Operei Comice pentru Copii și a Teatrului ,,Stela Popescu”, unde a jucat în spectacole de succes precum ,,Aladin”, i-a interpretat pe: Flămânzilă din baletul ,,Harap-Alb”, Sora Vitregă din ,,Cenușăreasa”, Sancho-Panza în ,,Don’ Quijote” , Zâna Ursitoare din ,,Frumoasa din Pădurea Adormită”, Morocănosul din ,,Albă ca Zăpada și cei 7 pitici” și a susținut turnee naționale și internaționale de succes în Germania, Austria, Bulgaria și India, Rusia.

La TMA, Claudia a fost Ceainicul din baletul „Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, Vagabondul din baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora , dar ați aplaudat-o și în musicalurile „Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești ori “Înșir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu.

Împreună cu Ansamblul de Balet al TMA, Claudia a obținut numeroase distincții în urma participării la importante concursuri și festivaluri internaționale. Printre ele: Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online, SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online, Trofeul acordat de Ryan Foundation la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.

Trivia: Claudia și-a început cariera artistică devreme, in jurul varstei de 3 ani, odată cu practicarea gimnasticii sportive, apoi ritmice. De aici pâna la primul curs de dans nu a mai fost decât un pas…