Remus Tegzeș este cel mai nou membru al Ansamblului de Balet al TMA. Născut în Oradea, Remus a absolvit Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia” din Cluj unde, de altfel, a avut si numeroase apariții scenice în spectacole precum: “Fantoma de la Operă”, “Cats”, “Chicago”, “Evita” si multe altele.

 Între timp a descoperit și lumea dansurilor latino, devenind astfel instructor de salsa, bachata si kizomba la una din cele mai renumite școli de dans de gen din Cluj. Pentru că este o persoană ambițtioasă și dornică de nou, și-a făcut curaj să pornească departe de casă pentru a aprofunda tot ce se poate în materie de dans. A ajuns în Malta unde o perioadă lungă de timp, a fost instructorul latino al școlii “Connexion Dance School”, a susținut workshop-uri dar a și participat la numeroase festivaluri de dans.

La TMA, l-ați văzut pe Remus în baletele “Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve și “La Piață”, adaptare după Mihail Jora, în spectacolul “Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini , dar și în “Povestea Florii – Soarelui”, un spectacol bazat pe muzică folclorică românească autentică,

Împreună cu Ansamblul de Balet al TMA, Remus a obținut numeroase distincții în urma participării la importante concursuri și festivaluri internaționale. Printre ele Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online,  SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online.