Despre Noi

 

“Nu există muzică ușoară sau grea, doar muzică bună”- GEORGE ENESCU

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII, instituție publică de spectacole şi concerte aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cel de-al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor si tinerilor, fondat de criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea, după „Opera Comică pentru Copii” și „Teatrul Stela Popescu”.

Teatrul este organizat și funcționează potrivit díspozițiilor Ordonanței Guvernului nr. 21/2007, privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea actívității de impresariat artistic, aprobată cu modificărí și completări prin Legea nr. 353/2007, ale Hotărârii Guvernului nr. 8/2019 privind înfiintarea și funcționarea TEATRUL MUZICAL AMBASADORII și pentru modificarea si completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii si ldentității Naționale.

Finanțat din venituri proprii şi subvenții acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII are o echipă stabilă de 55 de angajati, dintre care 20 sunt soliști vocali, instrumentiști, dansatori și actori laureați la concursuri naționale și internaționale, teatrul asumându-și rolul de podium de lansare pentru tineri absolvenți ai învățământului vocațional artistic și oferindu-le acestora mediul propice pentru a-și manifesta creativitatea, talentul și cunoștintele în domeniul artelor spectacolului.

Instituția are ca obiectiv principal promovarea valorilor muzicale și coregrafice românesti și universale în țară și in lume, pledoarie pentru imaginea României, prin spectacole de operă, balet, musical, folclor, în vederea educării culturale a copiilor și tinerilor.

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII aduce în fața publicului un repertoriu diversificat, pledând pentru MUZICA BUNĂ.

Deși este una dintre cele mai tinere instituții publice de cultură din peisajul național, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII a reprezentat România la importante festivaluri internationale si este Marele Câștigător al WORLD CUP OF FOLKLORE – Veliko Târnovo 2019 (2 Grand Prix, 3 medalii de aur, 25 de Premii de Excelență, Placheta DISCOVERY) , câștigător a 25 de Premii Speciale și al Premiului de Excelență în Artă la Festivalul ROMANIMA – Nurnberg 2019, precum si al Trofeului INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – NEW DELHI, unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din lume.

Instituția își desfășoară activitatea la Sala Mica a Palatului Național al Copiilor din București.