#Edutainment
Astăzi, Andreea Blidariu, solistă a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, vorbește despre folclor și compoziția românească “La seceriș”. Știați că această lucrare a fost prima oară prezentată la Sibiu și descrie în mod autentic viața satului de la noi? Interesant, nu?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pentru astăzi, Camelia Cuzub, solistă a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, a continuat prezentările despre vocile feminine în operă. Rămâi până la final ca să vezi ce joc ți-a pregătit. Învățăm jucându-ne. Interesant, nu?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Dacă până acum ai putut urmări diverse materiale despre balet, astăzi ai ocazia să îți lărgești cunoștințele cu informații despre încă un element: rotirea sau pirueta soutenu. Balerina Carmen Margărit prezintă următorul material informativ, creat special pentru tine. Ți-ai luat deja flexibilii?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Continuăm astăzi călătoria muzicală începută cu ceva timp în urmă alături de pianistul Andrei Racu și ne oprim la Verism – curent apărut la finalul Romantismului. Vorbim despre operă ca gen de artă sincretică, în care muzica vocală, orchestrală, mișcarea , gestul, mimica, dansul, decorurile, costumele și alte elemente specifice spectacolului scenic se îmbină armonios și ascultăm una dintre cele mai frumoase arii din istoria muzicii – “O mio babbino caro”, aria Laurettei din opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, în interpretarea sensibilă a sopranei Andreea Blidariu, acompaniată la pian de Andrei.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Cu o zi în urmă, am discutat despre piruete iar Monica, balerina noastră, le-a arătat fetelor în ce mod se pot executa acestea cu eleganță și rafinament. Însă și băieții își pot găsi propriul stil în efectuarea acestor figuri de dans, iar coregraful TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, Alex Mălăeru, ne arată astăzi, pas cu pas, cum se coordonează corect mișcările în acest scop.
Un model recunoscut îl reprezintă balerinul legendă Mikhail Baryshnikov, foarte apreciat în SUA după plecarea din Teatrul Balshoi, în special datorită piruetelor sale spectaculoase și foarte precise. Să trecem la fapte!

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Piruetele sunt elemente importante atunci când vorbim despre balet. Cu toții avem în minte imaginea balerinelor fragile care se învârt pe ax într-un echilibru perfect. Dar câți știm care sunt pașii premergători pentru a executa un astfel de exercițiu? Monica Andreea Cosma, balerină a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII , ni-i explică astăzi. Știai că piruetele sunt de mai multe feluri? Aflăm asta din următorul material. Ai curaj să încerci și tu?

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Chiar dacă nu putem încă merge fizic unde ne-am dori, prin intermediul muzicii și al imaginației putem călători oriunde. Ayona, solistă a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, ne prezintă o “excursie” folclorică muzicală în SUA, Grecia și Rusia. Știți care este instrumentul folcloric grecesc cel mai folosit? Aflați în următorul material. Cântăm împreună ?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Se spune că dansul este una dintre cele mai complexe forme de exprimare artistică. Astăzi, Doru Farmazon, balerin al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, propune pentru voi câteva elemente de hip hop, mai exact toprock. Acest tip de dans antrenează destul de mult picioarele și necesită din partea celui care îl practică flexibilitate, coordonare și, nu în ultimul rând, ritm. Cu puțină implicare și exercițiu zilnic, îți poți forma, în timp, un stil aparte. Tu ce fel de b-boy sau b-girl ești?
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Pentru următorul material, Sergiu Neamțu, solist al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, a înregistrat celebra melodie “I Got Plenty o’ Nuttin’ “compusă de George Gershwin in anul 1934. Personajul care interpretează această piesă muzicală în opera “Porgy and Bess” este optimistul care găsește bucurie în lucrurile mărunte, pe care le trăiește zi de zi . O piesă oricând binevenită !
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Săptămâna bună se cunoaște din prima zi. Silvia Ionașcu, artist al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, propune, de această dată, o coregrafie care să aducă un plus de energie și bună dispoziție celor care o vor învăța. Așa că rămânem in haine lejere și căutăm un spațiu unde să ne putem desfășura în voie, pentru că în 3, 2, 1 … începe!
#STAIÎNCASA

< 1 2 3 4 5 6 >