#Edutainment
Ce facem astăzi? Să ne energizăm cu exercițiile de coordonare și mișcare pe care le propune Octavian Iuga, balerinul Teatrului Muzical Ambasadorii. Ziua bună începe cu mișcare!
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Știai că genul muzical de operă bufă sau operă comică s-a dezvoltat două secole mai târziu decât opera în sensul clasic? Opera comică include o acțiune usoară, cu sfârșit comic și replici vorbite între personaje. Opera “Don Pasquale” a lui Donizetti se încadrează întocmai și are o acțiune încărcată de comic de situație, de limbaj și de personaje ușor caricaturizate. Andreea Blidariu, solistă a Teatrului Muzical Ambasadorii, exemplifică în următorul material o arie din opera “Don Pasquale”.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Constantin Chița, balerin la Teatrul Muzical Ambasadorii, propune pentru astăzi o coregrafie care sa îi energizeze pe cei mici și să îi amuze. “Dansul rațuștelor” ne amintește de aniversări și de întâlnirile din parc cu alți copii. Ne putem imagina că dansăm împreună în spatele ecranelor, ca la o mare petrecere. Să înceapă distracția!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Muzica este singurul limbaj universal și, cu sigurantă, toți am încercat, cel puțin o data, să fredonăm, dacă nu chiar să cântăm. Camelia Cuzub, solistă a Teatrului Muzical Ambasadorii, vorbește în următoarea prez entare despre vocile feminine din muzica clasică și despre tipurile în care se împart. Le cunoști deja?
#STAIÎNCASA
#Edutainment
George Balanchine spunea că “dansatorii sunt instrumente, un fel de pian la care interpretează coregraful”. Pentru a ne acorda cât mai bine corpul, Claudia Iagăr, balerină a Teatrului Muzical Ambasadorii, continuă seria de exerciții de balet pe care le puteți face acasă. Reverence!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Dacă ritmul muzicii vă energizează în orice context, veți găsi cu siguranță interesantă urmatoarea prezentare a lui Daniel Goliță, balerin al Teatrului Muzical Ambasadorii. Cha-cha este un dans cu origini cubaneze, dezvoltat din stilurile de dans mambo si rumba. Prin practicarea lui se dezvoltă foarte mult musculatura, elasticitatea articulațiilor, mobilitatea, dar și echilibrul. Încercăm?
#STAIÎNCASĂ

#Edutainment
“Țara surâsului” este o operetă romantică și puțin tristă despre o poveste de dragoste imposibilă dintre doi tineri din lumi diferite. Și totuși, prințul Sou-Chong găsește mereu o modalitate să zâmbească, așa cum descrie melodia interpretată de solistul Teatrului Muzical Ambasadorii, Ene Octavian Bătutu. Să zâmbim și noi!
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Arta, sub toate aspectele ei, influențează foarte mult educația și pasiunile copiilor. Știm că baletul poate deveni emblematic și fascinant pentru cei mici. Dacă urmezi sau intenționezi să iei cursuri de dans, cu sigurantă te va interesa materialul pregătit de balerina Teatrului Muzical Ambasadorii, Alis Gheorghe, despre încălțămintea pentru antrenamente.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Facem astăzi, alături de SILVIU, o scurtă incursiune în istoria culturii muzicale și cercetăm începuturile limbajului muzical. Vom afla, printre altele, cum Pitagora, cunoscut pentru teorema ce îi poartă numele, a fost primul om care a legat muzica de matematică.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
CARMEN începe orice oră de studiu cu exerciții de încălzire la sol. Corpul ei capătă astfel flexibilitate, se întăresc articulațiile, se dezvoltă musculatura si poate exersa mișcări ce țin de echilibru și control.
#STAIÎNCASA

< 1 2 3 4 5 6 >