#Edutainment
Știm cu toții că vocea reprezintă sunetul perceptibil produs de trecerea aerului eliminat din plămâni prin cavitatea laringiană. Când vorbim despre cântat, vocea devine un instrument muzical. CAMELIA ne prezintă astăzi “Vocea umană pe înțelesul tuturor”.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
ANDREEA a ales astăzi să ne vorbească despre operetă, sora mai mică a operei, genul muzical ce reunește comedia, cântecul și dansul.
Spre exemplificare, artista ne încântă cu un fragment din Ceardașul Silviei, din opereta omonimă compusă de Emmerich Kálmán, cea mai de succes și mai des jucată piesă pe scenele teatrelor de profil din întreaga lume.

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Exercițiile de improvizație permit artiștilor să fie intuitivi în dans, să dea sens mișcărilor şi să fie naturali în comunicarea corporală a emoțiilor şi sentimentelor. ANA și-a pus astăzi imaginația la încercare și iată ce a reușit!
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Fiecare mișcare de balet începe și se termină într-una dintre pozițiile de bază pe care le recapitulăm astăzi alături de CLAUDIA. Învățăm apoi două exerciții noi, le combinăm și iată cum reușim să dansăm!
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Dacă în lecțiile anterioare ANDREI ne-a vorbit despre Bach și Mozart, facând referire la Preclasicism și Clasicism în muzică, astăzi ne povestește despre Romantism și ne propune câteva piese reprezentative pentru acest curent cultural.
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Întâlnite în mai toate genurile muzicale, melismele reprezintă ornamente muzicale menite să dea culoare melodiilor. Explicate si exemplificate de Ayona, nu mai par atât de complicate, nu-i așa?
#STAIÎNCASA
#Edutainment
Pătrundem astăzi, împreună cu NATALIA, în lumea plină de înțelepciune a fabulelor. Ascultăm „Gheata și şoşonul” de George Ranetti și învățăm să avem grijă de aproapele nostru și să nu râdem de ceilalți.
#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ne continuăm astăzi incursiunea în lumea muzicii alături de ANDREI. Recapitulăm gama, dar o cântăm pe mai multe octave, învățăm despre arpegii și acorduri, schițăm portretul compozitorului Johann Sebastian Bach și ne delectăm cu faimosul său “Menuet”
#STAIÎNCASA

#Edutainment
”Să cauți strictul necesar și numai strictul necesar,
Mai uită de probleme și dispar” – nimic mai potrivit decât îndemnul lui BOGDAN, mai ales în această perioadă.

#STAIÎNCASA

#Edutainment
Ingenioasă cum o știm, CAMELIA a născocit un joculet menit să vă ajute să rețineți mai ușor notele muzicale. Dacă reușiți, treceți la pasul următor, ca în orice joc : învățați un cântec nou.
#STAIÎNCASA

< 1 2 3 4 5 6 >