20/11/2020

Deschidem seria evenimentelor online cu premiera musicalului POVESTEA FLORII-SOARELUI

Dragi spectatori,

Si nouă ne e dor de freamătul sălii pline, de râsetele colorate ale copiilor, de aplauzele voastre generoase! Dor să dăruim și să primim emoții! Dor de voi!

Ne mutăm, deocamdată, pe singura scenă disponibilă – cea virtuală, și deschidem seria evenimentelor online cu o premieră mult așteptată: POVESTEA FLORII-SOARELUI, un musical inedit, care își propune să înglobeze într-un spațiu limitat în timp și condiționat de povestea tradițională, obiceiuri și cântece românești ce marchează momente importante ale vieții sau fac discrete aluzii către mituri românești străvechi.

Concepția spectacolului este semnată de Daniel Jinga, Dirijor al Orchestrei Metropolitane București, Maestru de Cor al Operei Naționale București și Adrian Naidin, violoncelist, compozitor și interpret vocal, iar scenografia de Viorica Petrovici, artist plastic, scenograf de operă, teatru și film.

Spectacolul va fi disponibil gratuit pe canalul de Youtube al TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII de sâmbătă, 21 noiembrie, ora 19.00 pâna duminică, 22 noiembrie 2020, ora 24:00, dar va putea fi accesat și de pe pagina de Facebook ori website-ul instituției www.teatrulmuzicalambasadorii.ro.

 

 

30/9/2020

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII anunță programul de spectacole pentru luna octombrie 2020   

În luna octombrie, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII continuă parteneriatul cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în cadrul SAMER 2020, proiect inițiat de Ministerul Culturii. În fiecare zi de weekend, începând cu ora 11:00, pe scena amenajată în aer liber, în incinta muzeului, sunt programate noi reprezentații ale unor spectacole de succes din repertoriul teatrului: baletul FRUMOASA ȘI BESTIA și musicalul ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE. Finalul lunii aduce în fața publicului cea de-a doua premieră a acestei toamne: POVESTEA FLORII-SOARELUI, un spectacol inedit, bazat pe muzică folclorică românească autentică.

Sâmbătă, 3 și 17 octombrie 2020, ora 11:00

Duminică, 4 și 18 octombrie 2020, ora 11:00

FRUMOASA ȘI BESTIA – spectacol de balet în coregrafia lui Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, scenografia Viorica Petrovici, adaptare după celebrul basm scris de Charles Perrault.

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, ora 11:00

Duminică, 11 octombrie 2020, ora 11:00

Din motive obiective, musicalul ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, va fi înlocuit cu baletul FRUMOASA ȘI BESTIA, o creație coregrafică semnată de Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, adaptare după celebrul basm scris de Charles Perrault.

Sâmbătă, 24 si 31 octombrie 2020, ora 11:00 – Amânat pentru o dată ce va fi anunțată ulterior

Duminică, 25 octombrie 2020, ora 11:00 – Amânat pentru o dată ce va fi anunțată ulterior

Premieră: POVESTEA FLORII-SOARELUI – un spectacol bazat pe muzică folclorică românească autentică, cu ritmuri ancestrale ce amintesc de cercetările în lumea satului românesc realizate de etnomuzicologii George Breazul și Constantin Brăiloiu.

Concepția spectacolului: Daniel Jinga, dirijor al Orchestrei Metropolitane București, Maestru de Cor al Operei Naționale București și Adrian Naidin, compozitor, violoncelist. Scenografia este semnată de Viorica Petrovici.

Parteneri media la aceste evenimente sunt: AGERPRES, Mediafax, Radio România Cultural, România TV, Ultima oră, Șapte seri, Zile și nopți, Itsy Bitsy și GOKID.

Participarea la evenimentele culturale organizate de TEATRUL MUZICAL AMBASADORII în parteneriat cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” se face în baza biletului de intrare la muzeu, în limita locurilor disponibile și implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

26/9/2020

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII deschide stagiunea 2020-2021 cu PREMIERA baletului FRUMOASA ȘI BESTIA, în cadrul SAMER 2020, proiect inițiat de Ministerul Culturii

Primele reprezentații sunt programate sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie 2020, ora 11:00, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Următoarele spectacole vor putea fi urmărite în zilele de 3, 4, 17 și 18 octombrie 2020 , ora 11:00, în aceeași locație.

Baletul “Frumoasa și Bestia”, adaptare a celebrei povești scrise de Charles Perrault, este o creație coregrafică semnată de Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, într-o scenografie sugestivă, creionată de Viorica Petrovici.

Haideți să vedem dacă Frumoasa va reuși să îmblânzească Bestia!

Parteneri media la acest eveniment sunt: Agerpres, Mediafax, România TV, Ultima oră, Sapte Seri, Zile și Nopți, Itsy Bitsy și GOKID.

Participarea la evenimentele culturale organizate de TEATRUL MUZICAL AMBASADORII în parteneriat cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 și este condiționată de acceptarea și respectarea Regulamentului de acces.

25/9/2020

Valentin Stoica – prim-balerin al Operei Naționale București, coregraful baletului FRUMOASA ȘI BESTIA:
“Spectacolul s-a născut dintr-o onestă propunere. Dansatorii Teatrului Muzical Ambasadorii sunt cei care mi-au stârnit interesul pentru acest titlu, ‘Frumoasa și Bestia’. În prealabil, împreună cu fondatorul acestui teatru, doamna Smaranda Oțeanu-Bunea, discutasem deja despre o viitoare colaborare. După ce am aflat despre ce va fi vorba, m-am gândit că acest titlu îl cunosc încă din copilărie, dar nu m-a preocupat într-un mod deosebit povestea. Imediat după ce am discutat cu dansatorii, am început să vizualizez în mod tacit caracterul fiecăruia dintre ei, construind involuntar rolurile.
 
Rămâne încă un mister pentru mine faptul că acest spectacol s-a născut la propriu, cu fiecare picatură pe care acești minunați dansatori au dăruit-o de-a lungul colaborării noastre. Cred cu tărie în zicala „Oamenii sfințesc locurile și lucrurile” și asta mi-a dăruit putere și credință în a demara și a pune în scenă această poveste alături de o echipă pe care o întâlnisem pentru prima dată. Am ezitat, vreau să fiu onest, însă, recunosc acum că am greșit!
 
Zis și făcut!
 
Titlul ascunde o poveste, un mesaj și caută o muzică!
 
Cunosc foarte bine faptul că cea mai populară variantă rămâne cea a lui Walt Disney, însă, asta nu m-a făcut să dau înapoi. Am pornit de la faptul că povestea este destul de îndepărtată de zilele noastre. Se pare că provine tocmai din Tenerife, ca mai apoi, după mai bine de 200 de ani, să fie revizuită și rescrisă în diferite versiuni de către Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve (în anul 1740), Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, (în 1756), Charles Perrault si nu numai. Partea originală a acestui proiect este asocierea acestei povești cu basmul românesc, unde se întâlnesc situații similare, iar planurile real și suprareal se contopesc, dând naștere unei bogate fantezii și nelimitate imaginații.
 
În poveste vă veți întâlni cu tânăra Belle, cu Bestia captivă emoțional, cu personajele palatului, Ceasul, Ceșcuța, Ceainicul, Curierul, Cățelușul, Dulapul și Pămătuful. Pentru a vă destinde, am propus două momente de umor și bucurie, unde lumea satului cu nuanțe tradiționale vă va umple inimile de zâmbet alături de Gaston, Bețivul, Cârciumăreasa și Sătenii, pe care i-am creionat după obiceiurile și purtările noastre neaoșe.
 
Este un spectacol cu și despre iubire, unde umorul și jocul vă vor umple de veselie. Vă așteptăm cu drag să râdem și să trăim dimensiunile iubirii care vindecă și unește sufletele!”
 
 

24/9/2020

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII deschide stagiunea 2020-2021 cu PREMIERA baletului FRUMOASA ȘI BESTIA, în cadrul SAMER 2020, proiect  inițiat de Ministerul Culturii

Primele reprezentații sunt programate sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie 2020, ora 11:00, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Baletul  “Frumoasa și Bestia”, adaptare a celebrei povești scrise de Charles Perrault, este o creație coregrafică semnată de Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, într-o scenografie de poveste creionată de Viorica Petrovici.

Haideți să vedem dacă Frumoasa (Belle) va reuși să îmblânzească Bestia!

Mai multe detalii despre programul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII sunt disponibile pe website-ul instituției www.teatrulmuzicalambasadorii.ro .

30/7/2020

La început de toamnă, după prezența la „Iarmarocul de Sfântul Ilie” și atelierele interactive de actorie, muzică și dans susținute de artiștii TMA în Tabăra de creație „Vara pe uliță”, colaborarea TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, în cadrul SAMER 2020 (program inițiat de Ministerul Culturii), continuă.  Publicul spectator este invitat la reprezentații de weekend ale musicalului de succes ”Înșir’te mărgărite” de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Viorica Petrovici, adaptare Ivona Cristescu după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu.
 

Într-o ingenioasă scenografie ce îmbină elementele clasice cu tehnica modernă, costume de epocă ce poartă amprenta spiritului nostru popular, o muzică originală ușor de memorat, dansuri de curte, dar și dansuri românesti, artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII dedică acest spectacol copiilor de la 3 la 12 ani, precum și celor care vor, pentru un ceas, să viseze cu ochii deschiși. Basmul este prezentat, cu umor tipic românesc, de împărați, împărătese, fete si feciori de curte, zmei, vrăjitoare și multe personaje fantastice, pregătite să își dezvăluie povestea cu tâlc și morală.

Spectacolul revine la cererea publicului, în zilele de 5,6 septembrie (în cadrul Târgului de Sfânta Maria) și 12,13 septembrie ( în cadrul evenimentului “Ziua Crucii. Cârstovul viilor”), de la ora 11:00. Accesul la reprezentații se face în baza biletului de intrare la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în limita locurilor disponibile.

Parteneri media la acest eveniment sunt : Mediafax, România TV, Ultima oră, Sapte Seri, Zile și Nopți, Itsy Bitsy si GOKID.

Participarea la evenimentele culturale organizate de TEATRUL MUZICAL AMBASADORII în parteneriat cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 și este condiționată de acceptarea și respectarea Regulamentului de acces.

5/7/2020

Vara aceasta, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII desfășoară primul parteneriat cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, în cadrul SAMER (Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României). După prezența la „Iarmarocul de Sfântul Ilie” și atelierele interactive de actorie, muzică și dans din cadrul Taberei de creație „Vara pe uliță”, colaborarea continuă cu reprezentații de weekend ale unor spectacole de succes din repertoriul instituției.

Astfel, în zilele de 8, 9, 29 și 30 august, începând cu ora 11:00, spectatorii vor putea urmări musicalul ”Înșir’te mărgărite” de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Vioricăi Petrovici, adaptare Ivona Cristescu după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu. Într-o ingenioasă scenografie ce îmbină elementele clasice cu tehnica modernă, costume de epocă ce poartă amprenta spiritului nostru popular, o muzică originală ușor de memorat, dansuri de curte, dar și dansuri românesti, artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII dedică acest spectacol copiilor de la 3 la 12 ani, precum și celor care vor, pentru un ceas, să viseze cu ochii deschiși. Basmul este prezentat, cu umor tipic românesc, de împărați, împărătese, fete si feciori de curte, zmei, vrăjitoare și multe personaje fantastice, pregătite să își dezvăluie povestea cu tâlc și morală.

Parteneri media la acest eveniment sunt : Mediafax, România TV, ItsyBitsy, GOKID si Ultima oră.

Accesul se face în baza biletului de intrare la Muzeul Național al Satului, în limita locurilor disponibile.

Participarea la evenimentele culturale organizate de Teatrul Muzical Ambasadorii în parteneriat cu Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 și este condiționată de acceptarea și respectarea Regulamentului de acces.