Ioana IORDĂNESCU, nume de scenă Ayona, și-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „George Enescu”, din București. A studiat vioara (de la 4 la 14 ani) și complementar pianul. În liceu s-a hotărât să studieze canto – muzică ușoară. A fost admisă la liceu, la secția canto clasic, pe care a continuat să îl studieze și la Universitatea Națională de Muzică București.

A colaborat cu Cornel Verban cu formația „Verby's” (2005), iar după încheierea acestei colaborări a cântat împreună cu Jennifer Rush și Flavius Teodosiu în cadrul unui eveniment desfășurat la Arad (2006). Au urmat două colaborări cu Flavius Teodosiu și trupa sa din Germania, alături de artiști internaționali (Enrique Iglesias, Tom Jones, Ron White, Pamela Falcon etc.), dar și naționali (Andra, Luminița Anghel, Alex Velea, Delia, Andreea Bănică, Marcel Pavel etc).

În anul 2017 a participat la Selecția Națională Eurovision cu o compoziție proprie. A fost semifinalistă la Selecția Națională Eurovision 2018, cu o piesă compusă de Ovidiu Anton, câștigătorul din 2016.

În 2019, Ayona a fost solistă în concertul pop-rock simfonic dirijat de Daniel Jinga, alături de artiștii Cristi Minculescu, formația Trooper, Paul Ciuci, Vlad Miriță și Florin Georgescu. În același an, a fost solistă în concertul pop-rock simfonic având ca dirjor pe Alexandru Ilie și în concertul ”In Memoriam Laura Stoica”, dirijor Daniel Jinga, alături de Nico și Sanda Ladoși.

Trivia: Ayona abordează o multitudine de stiluri și genuri muzicale de la jazz, rock, pop, la folclor și muzică stilizată pe ritmuri moderne de rock, dubstep. A creat "Ayona Band", un grup de muzicieni profesioniști pentru care vibe-ul și colaborarea cu publicul, în timpul concertelor, primează.