Tenorul Octavian ENE este, în prezent, student al Universității Naționale de Muzică din București, având ca mentori pe marele tenor Ionel Voineag și pe baritonul Ștefan Ignat. De asemenea, a beneficiat de îndrumările sopranelor Liliana Dumitrache și Madelyn Renee.

În repertoriul său se află numeroase roluri de mare dificultate în opere contemporane românești, precum “O noapte furtunoasă”, “Hamlet”, “Amorul Doctor”, dar și în opere clasice, precum “Don Giovanni”, “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul Dragostei”.

Pe lângă repertoriul de teatru liric, interpretul abordează și alte genuri ale muzicii clasice, precum cea religioasă, fiind solist în misse mozartiene, cantate de J.S.Bach și alte lucrări cu caracter religios, precum“Stabat Mater”, de Rossini. Repertoriul baroc din lucrări de Bach și Vivaldi ocupă un loc important în experiența interpretativă a tenorului.

Două roluri sunt reprezentative pentru istoricul său scenic: ”Tybalt” din musicalul “Romeo și Julietta” de Gerard Presgurvic și ”Țară Bună” din musicalul feeric “Înșir’te Mărgărite” de Roman Vlad, după basmul lui Victor Eftimiu, pe cel din urmă interpretându-l pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii.

Octavian a concertat pe mai multe scene, cum ar fi Casa Costa-Foru, Institutul Italian de Cultură, Catedrala Sfântul Iosif, Ateneul Român, în cadrul unor evenimente diverse organizate de Primăria București și Primăria Buftea, în turnee în Elveția, Bulgaria, Germania, India împreună cu artiștii Teatrului Muzical Ambasadorii.

Trivia: Deși este absolvent al secției Matematică-Informatică a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”  din București, Octavian a ales domeniul muzical pentru care s-a pregătit de la o vârstă fragedă în cadrul Școlii Ecumenice de Muzică Sacră din București. Aici a acumulat cunoștinte în interpretarea muzicii vocale, în cântul la pian și la orgă clasică, precum și în măiestria muzicii gregoriene, pe care o studiază cu interes.