Octavian IUGA -  Dansator, balerin, performer.

În urma cu 11 ani, a pășit pentru prima dată pe scena unui teatru pentru copii și a fost captivat de emoția și energia pură pe care micii spectator o transmit.

De-a lungul timpului, lumea teatrului l-a disciplinat, i-a oferit mândria de a câștiga concursuri internaționale și emoția de a duce frumusețea tradițiilor si obiceiurilor românesti și pe alte meleaguri. A acumulat experiență creând spectacole dedicate celor tineri și reacția lor mereu surprinzatoare și setea pentru artă si cultură l-au facut sa înțeleagă importanța de a transmite generațiilor urmatoare iubirea pentru teatru.

Octav și-a facut debutul în lumea dansului în cadrul unui ansamblu de dans folcloric. A participat la numeroase festivaluri si concursuri internaționale de folclor, cele mai recente fiind „International Children’s Festival”- India, unde a obținut Locul I,  „World Cup of Folklore” Veliko Tarnovo – Bulgaria- Locul I si Festivalul Romanima din Nurenberg, Germania.

A fost solist dansator al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului „Stela Popescu” și a performat în  spectacole cu titluri cunoscute, precum : „Însir-te Margarite”,  „Farmacistul”, „Fetita cu chibrituri”, „Scufița Roșie”, „Sheherezada”, „Fata moșului  și fata babei”, „Coana Chirita”, „Directorul de Teatru”, „Micul Prinț”, „Sunetul Muzicii”, „Peter Pan”,” Jack si Vrejul de Fasole”, „Mirandolina”, „Hansel și Gretel”, „ Flautul fermecat”, „Mirajul Competitiei”, „Frumoasa din padurea adormita”, „Papușile Maestrului Coppelius”, „Lampio”.  În spectacolele de balet, a dat viață unor personaje celebre, precum veșnicul amorezat filfizon Camacho din „Don Quijote”, simpaticul șoricel Octavio din „Cenusareasa”, piticul rușinos din „Alba ca Zapada” sau Spânul din „Harap Alb”.

Pe langa activitatea din teatru, Octav a absolvit Cursul de atestare in Artele Spectacolului – specializarea Instructor Dans găsind bucurie și în predarea dansului către cei mici.

Trivia: Octav este pasionat de sporturile de iarnă și de cele de apă, în mod special de canotaj, pe care l-a și practicat o perioadă la nivel profesionist. Acasă îi place sa își petreacă timpul în bucatarie, încercând diferite rețete italie și indiene.