Stagiunea curentă

ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE

de Victor Eftimiu
Regia: Dan Tudor 
Scenografia: Viorica Petrovici
Muzica: Roman Vlad
Libretul: Ivona Cristescu
Coregrafia: Alis Gheorghe
Distribuția:
Grupul vocal LUDOVIC SPIESS

Silviu Mihăila 
Andreea Bucur-Blidariu
Sergiu Neamțu
Octavian Ene 
Camelia Cuzub 
Ioana Iordanescu
Jennifer Dumitrașcu
Natalia Dragomir

Baletul TMA:
Alis Gheorghe
Alexandru Mălaeru
Octavian Iuga
Claudia Iagar
Ana Mihai
Monica Andreea Cozma
Costi Chița
Dan Golița
Carmen Margărit
Doru Faramazon
Silvia Ionașcu

ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE – Musical de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Viorica Petrovici, adaptare Ivona Cristescu după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu
Într-o ingenioasă scenografie ce îmbină elementele clasice cu tehnica modernă, costume de epocă ce poartă amprenta spiritului nostru popular, o muzică originală ușor de memorat, dansuri de curte, dar și dansuri românesti, artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII dedică musicalul “Înșir’te Mărgărite” copiilor de la 3 la 12 ani, precum și celor care vor, pentru un ceas, să viseze cu ochii deschiși.
Basmul este prezentat, cu umor tipic românesc, de împărați, împărătese, fete și feciori de la curte, zmei, vrăjitoare, ursitoare și multe personaje fantastice, pregătite să își dezvăluie povestea cu tâlc și morală.

 

FRUMOASA ȘI BESTIA

După Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve

Regia și coregrafia: Valentin Stoica

Scenografia:Viorica Petrovici

DISTRIBUȚIA:

Frumoasa………………………………………………………………… Alis Gheorghe

Bestia……………………………………………………………………….. Daniel Goliță

Gaston……………………………………………………………………… Doru Farmazon

Cățelul, Bețivul……..……………………………………………………Ana Mihai

Ceas………………………………………………………………………….Alexandru Mălăeru

Sfeșnicul……………………………………………………………………Octavian Iuga

Ceainicul, Câciumăreasa….…………………………………Claudia Iagăr

Pămătuful……………………………………………………………….. Monica Andreea Cosma

Dulapul…………………………………………………………………….Constantin Chița

Cuierul……………………………………………………………………..Carmen Mărgărit

Ceșcuța ……………………………………………………………………Silvia Ionașcu

Țăranul ……………………………………………………………………Remus Tegzeș

Acompaniați de Grupul Vocal Ludovic Spiess, compus din soliștii: Camelia Cuzub, Natalia Dragomir, Jennifer Dumitrașcu, Octavian Ene, Ioana Iordănescu, Silviu Alexandru Mihăilă, Sergiu Neamțu, Bogdan Șerban.

Durata spectacolului: 60 minute (fără pauză)

Vârsta recomandată: peste 3 ani (3+)

Frumoasa si Bestia este una dintre poveștile nemuritoare ale iubirii, care de-a lungul timpului a fost sursa de inspirație a unui număr impresionant de creații artistice, adaptări notabile pentru scenă, film, proză și televiziune.

Faima acestei povesti nemuritoare nu l-a intimidat pe maestrul de balet care a creionat conceptul spectacolului, ci dimpotrivă l-a determinat să-i caute noi conotații. Pornind de la rădăcinile franceze ale textului, Valentin Stoica a adăugat elemente de folclor românesc, prilejuind acestei montării o formă inedită, într-o perfectă simbioză cu talentul și creativitatea tinerilor dansatori a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII.

Prin muzica de sorginte romantică, printr-o coregrafie neoclasică, prin costume colorate, definitorii pentru fiecare personaj, prin decoruri multifuncționale această producție artistică pune în valoare tema iubirii profunde. Timp de 60 de minute în scenă prinde contur povestea unei tinere sclipitoare, plină de personalitate, care prin bogăția ei sufletească reușeste să vadă dincolo de aparențe și, astfel, să dezlege o veche vrajă, menită sa-i fie lecție unui tânăr prinț superficial și plin de sine. Mesajul montării emoționează publicul de toate vârstele: adevărata iubire ia naștere prin sacrificiu de sine, dincolo de înfățișare și de valori materiale.

POVESTEA FLORII-SOARELUI

POVESTEA FLORII-SOARELUI – un spectacol bazat pe muzică folclorică românească autentică, cu ritmuri ancestrale ce amintesc de cercetările în lumea satului românesc realizate de etnomuzicologii George Breazul și Constantin Brăiloiu
 
Concepția spectacolului este semnată de: Daniel Jinga, Dirijor al Orchestrei Metropolitane București, Maestru de Cor al Operei Naționale București și Adrian Naidin, compozitor, violoncelist, care a susținut multe concerte alături de valoroși muzicieni ai momentului.
Scenografia: Viorica Petrovici.
 

PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ

PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ – musical de Roman Vlad, în regia lui Atila Vizauer, scenografia Viorica Petrovici, coregrafia Alis Gheorghe, adaptare după celebrele snoave românești.

Sunt invitați la eveniment toți cei care vor să îi întâlnească pe năstrușnicii eroi ai snoavelor populare românești, cunoscuți pentru istețimea lor, bine ascunsă sub masca naivității, simplității și umorului. Vom colinda alături de ei frumoasa lume a satului românesc, cu obiceiuri și tradiții, cu personaje pitorești, cu dansuri, cântece, vorbe de duh și întâmplări nemaiauzite.

MAGIA CRĂCIUNULUI

MAGIA CRĂCIUNULUI – un spectacol crossover încărcat de emoție și energie, ce îmbină interpretări ale unor fragmente clasice cu momente de muzică și dans pop-contemporane, de la  acordurile “Carnavalului Venețian”, în versiunea inconfundabilă a renumitului violonist David Garrett, trecând prin bolero, fado, gospel, tango, la coregrafii dinamice, inspirate de muzica modernă.
 
 

DE LA ROSSINI LA UNION-ul LUI CARAGIALE

DE LA ROSSINI LA UNION-ul LUI CARAGIALE – Flashmob Opera, scenografia Viorica Petrovici, coregrafia Alis Gheorghe. Invitat special – Mariana Pachis, Sand Artist.

Plecând de la Beaumarchais și Rossini, care au creat un tablou veridic al vieții din Sevilla la final de secol XVIII, în opera comică BĂRBIERUL DIN SEVILLA, ne întoarcem în timp, în atmosfera Bucureștiului de altădată, construită subtil de Ion Luca Caragiale în comedia O NOAPTE FURTUNOASĂ.

Conceptului scenografic al spectacolului imaginat de Viorica Petrovici i se adaugă un decor inedit: proiecţii de desene realizate cu măiestrie în nisip de către primul autor de Sand Art din lume – Mariana Pachis. Coregrafia este semnată de Alis Gheorghe.