Stagiunea curentă

ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE

ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE – musical de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Viorica Petrovici, adaptare Ivona Cristescu după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu

Într-o ingenioasă scenografie ce îmbină elementele clasice cu tehnica modernă, costume de epocă ce poartă amprenta spiritului nostru popular, o muzică originală ușor de memorat, dansuri de curte, dar și dansuri românesti, artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII dedică musicalul “Înșir’te Mărgărite” copiilor de la 3 la 12 ani, precum și celor care vor, pentru un ceas, să viseze cu ochii deschiși.

Basmul este prezentat, cu umor tipic românesc, de împărați, împărătese, fete și feciori de la curte, zmei, vrăjitoare, ursitoare și multe personaje fantastice, pregătite să își dezvăluie povestea cu tâlc și morală.

Premiera FRUMOASA ȘI BESTIA

FRUMOASA ȘI BESTIA  – spectacol de balet în coregrafia lui  Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, scenografia Viorica Petrovici, după celebrul basm scris de Charles Perrault

 De-a lungul a 60 de minute, micuții spectatori vor păși într-o călătorie fantastică alături de frumoasa Belle, care este luată prizonieră de către Bestie, în castelul lui. În ciuda temerilor, ea se împrietenește cu monstrul și reușește să privească dincolo de exteriorul lui hidos, acolo unde sălășluiește o inimă nobilă și generoasă – cea a unui prinț fermecat.  

Spectacolul transmite un mesaj ușor de înțeles pentru copiii de toate vârstele: frumusețea vine întotdeauna din interior, sufletul este mult mai important decât înfățișarea.

Premiera POVESTEA FLORII-SOARELUI

POVESTEA FLORII-SOARELUI – un spectacol bazat pe muzică folclorică românească autentică, cu ritmuri ancestrale ce amintesc de cercetările în lumea satului românesc realizate de etnomuzicologii George Breazul și Constantin Brăiloiu
 
Concepția spectacolului este semnată de: Daniel Jinga, Dirijor al Orchestrei Metropolitane București, Maestru de Cor al Operei Naționale București și Adrian Naidin, compozitor, violoncelist, care a susținut multe concerte alături de valoroși muzicieni ai momentului.
Scenografia: Viorica Petrovici.
 

Premiera PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ

PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ – musical de Roman Vlad, în regia lui Atila Vizauer, scenografia Viorica Petrovici, coregrafia Alis Gheorghe, adaptare după celebrele snoave românești.

Sunt invitați la eveniment toți cei care vor să îi întâlnească pe năstrușnicii eroi ai snoavelor populare românești, cunoscuți pentru istețimea lor, bine ascunsă sub masca naivității, simplității și umorului. Vom colinda alături de ei frumoasa lume a satului românesc, cu obiceiuri și tradiții, cu personaje pitorești, cu dansuri, cântece, vorbe de duh și întâmplări nemaiauzite.

Premiera MAGIA CRĂCIUNULUI

MAGIA CRĂCIUNULUI – un spectacol crossover încărcat de emoție și energie, ce îmbină interpretări ale unor fragmente clasice cu momente de muzică și dans pop-contemporane, de la  acordurile “Carnavalului Venețian”, în versiunea inconfundabilă a renumitului violonist David Garrett, trecând prin bolero, fado, gospel, tango, la coregrafii dinamice, inspirate de muzica modernă.
 
 

Premiera DE LA ROSSINI LA UNION-ul LUI CARAGIALE

DE LA ROSSINI LA UNION-ul LUI CARAGIALE – Flashmob Opera, scenografia Viorica Petrovici, coregrafia Alis Gheorghe. Invitat special – Mariana Pachis, Sand Artist.

Plecând de la Beaumarchais și Rossini, care au creat un tablou veridic al vieții din Sevilla la final de secol XVIII, în opera comică BĂRBIERUL DIN SEVILLA, ne întoarcem în timp, în atmosfera Bucureștiului de altădată, construită subtil de Ion Luca Caragiale în comedia O NOAPTE FURTUNOASĂ.

Conceptului scenografic al spectacolului imaginat de Viorica Petrovici i se adaugă un decor inedit: proiecţii de desene realizate cu măiestrie în nisip de către primul autor de Sand Art din lume – Mariana Pachis. Coregrafia este semnată de Alis Gheorghe.