Bas-baritonul Sergiu NEAMȚU este absolvent al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, ca elev al tenorului Daniel Zah. În această perioadă, se remarcă pe scena „Capitol”, în calitate de solist vocal, alături de orchestra Filarmonicii „Banatul”, sub bagheta lui Radu Popa.

La numai 16 ani, îndrumat de maestrul Remus Tașcău, are loc debutul său vocal în cadrul prestigiosului Cor cameral „Ion Vidu”, cu care participă în numeroase turnee, atât în România (Lugoj, Timișoara, Craiova, Oradea), cât și în străinătate (Germania, Grecia, Franța). Demersul artistic continuă în orașul Brăila prin interpretarea rolului Umberto” din opera „La Serva Padrona”, de G.B.Pergolesi, alături de orchestra de coarde George Lyra-Cavadia.

Vocea sa strălucește în repertoriul muzicii baroce și clasice, motiv pentru care, în perioada studiilor la Universitatea Națională de Muzică din București, urmează un program de specializare în muzica veche, susținut în Parma – Italia, de către Isaac Alonso de Molina, profesor la Conservatorul din Haga.

Artistul liric a colaborat, de asemenea, ca solist vocal, cu Opera Comică pentru Copii în operetele „O noapte la Veneția” de Johann Strauss (fiul) și „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. Nu în ultimul rând, Sergiu Neamțu debutează pe scena Ateneului din Iași în rolul lui Leoporello din faimoasa operă mozartiana Don Giovanni, acompaniat de pianistul Alexandru Petrovici, în regia Andei Tăbăcaru.

Trivia: Sergiu a demonstrat încă de la o vârstă fragedă talentul și predilecția către arta muzicii. Și-a început drumul vocațional învățând să cânte la mandolină, iar mai apoi la vioară, instrument pe care s-a axat până în perioada adolescenței.