Baritonul Silviu-Alexandru MIHĂILĂ dispune de o experiență profesională notabilă, dovedită pe importante scene din țară și din Europa, precum Sala Mare a Ateneului Român, The Bridgewater Hall din Marea Britanie, Studioul de Concerte Radio „Mihail Jora”, Salonul de Concerte al Castelului Regal Peleș, Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul George Enescu, etc... I-au fost oferite numeroase distincții, la concursuri naționale și internaționale de canto precum: The International Grand Prix of Romania ”Trophaeum Artis Cantorum”, ediția 2019 (Premiul I și Premiul Special „George Enescu”), Concursul Național de Lied Românesc organizat de soprana Mariana Nicolesco (Premiul I), concursurile „Frederic Cox”, „Ionel Perlea”, „Victor Giuleanu”, „George Georgescu”, „Dinu Lipatti”, etc.

În anul 2011, după finalizarea studiilor liceale la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, Silviu Mihăilă a obținut o bursă de merit pentru a-și efectua Studiile de Licență la prestigioasa instituție Royal Northern College of Music din Marea Britanie, studii finalizate cu distincția „Bachelor of Music, with HONOURS”. Ulterior, a absolvit Studiile de Masterat la Universitatea Națională de Muzică din București, cu distincția „Summa cum laude”.

În timpul studiilor din Marea Britanie, Silviu-Alexandru Mihăilă a avut colaborări numeroase cu Filarmonica BBC (din Media City UK) și a fost îndrumat profesional de mari personalități ale Cântului Clasic precum basul Sir John Tomlinson (solist al Royal Opera House – Covent Garden), Mark Oswald (solist al Metropolitan Opera House) și David Maxwell Anderson (solist al Royal Opera House – Covent Garden). În timpul Studiilor de Masterat efectuate la Universitatea Națională de Muzică din București, a avut parte de îndrumare profesională din partea unor personalități precum Anda Tabacaru, Alexandru Petrovici, soprana Bianca Luigia Manoleanu și nu în ultimul rând, tenorul Ionel Voineag.

A participat la Cursuri de Măiestrie Artistică susținute de personalități precum Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Viorica Cortez, Larisa Gergieva, Jean-Philippe Lafont, Lynne Dawson, Felicity Lott, Julius Drake, Anthony Spiri, Christopher Purves, Anda Tabacaru, Alina Pavalache și Marcin Habella, etc. A fost invitat să performeze în cadrul unor recitaluri muzicale camerale desfășurate la recepții oficiale oferite de Marele Duce din Luxembourg, Henri, în 2016 și de către fostul președinte al Germaniei, Joachim Gauck, în 2017. În timpul studiilor de Masterat, Comitetul de Conducere al Universității Naționale de Muzică din București i-a acordat Bursa de Excelență pentru rezultate artistice remarcabile.

Recent, Silviu Mihăilă a avut colaborări în mai multe proiecte artistice desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și la Opera Națională din București, în cadrul studioului de tineret „Ludovic Spiess”.

Trivia: Un moment de mare semnificație profesională pentru cariera baritonului Silviu Mihăilă l-a reprezentat invitația de a participa în cadrul spectacolului omagial al renumitului bariton francez, Jean-Philippe Lafont, moment în care renumitul baritonul francez, în mod simbolic și în fața publicului numeros, i-a oferit tânărului muzician român ștacheta profesională, marcând astfel trecerea de la o generație la alta.